Снимки: Булфото Десет контейнера, в които варненци могат да дарят дрехи,

...
Снимки: Булфото Десет контейнера, в които варненци могат да дарят дрехи,
Коментари Харесай

Сложиха десет контейнера за дрехи във Варна, вижте къде

Снимки: Булфото 

Десет контейнера, в които варненци могат да дарят облекла, които не употребяват, са сложени във Варна, научиVarna24.bg. Инициативата идва от общинския съвеник Димитър Карбов, ето какво споделя той:

" По мое гледище, към този момент и във Варна могат да се дарят ненужни облекла и други текстилни артикули в специфични за задачата контейнери. 

От БЧК доставиха няколко контейнера за облекла и аксесоари от текстил във Варна. Специализираните съдове са сложени на Колхозния пазар (до детската кухня), на бул. " Чаталджа ", в Цветния квартал, пазар “Часовника " (Синия пазар), в кв. “Аспарухово " и на паркинга на Метро и на други места.



Общо 10 контейнера за облекла ще бъдат ситуирани в разнообразни точки на града. За обработването на облеклата ще се грижи компания с дълготраен опит в тази сфера, с която ще бъде подписан контракт. Контейнерите ще дадат опция на всеки, който желае да подари остарели, само че години за приложимост облекла, да го направи когато и да е и по комфортен метод.Инициативата е по сходство на от дълго време действителен модел в Западна Европа.

Контейнерите за текстил са част от огромна национална акция за разпространение на система за дейно събиране и оползотворяване на облекла и текстилни артикули от популацията. Събраните артикули от време на време ще се събират и се извозват до профилирана фабрика за подбиране, където при нужда се преработват или се приготвят за наново оползотворяване. Изискването към текстилните произведения - облекла, домакински текстил, чанти и други аксесоари, е да бъдат в годно за приложимост положение и да са прилежно опаковани в торбичка.

С тези, които са годни за приложимост, ще бъде основан спешен запас за подкрепяне от БЧК на потърпевши при бедствия, повреди и рецесии и ще се прави целево даряване на облекла на хора в потребност.

Друга част от текстилните произведения, които са годни за потребление още веднъж като облекла, се изнасят най-вече за страни от Третия свят в Африка, Централна Америка, Близкия Изток и други Останалите произведения, които не са годни за приложимост по първичното им предопределение, се преработват и рециклират в България или заводи в други страни, като от тях се основават артикули като почистващи кърпи, тапицерии за автомобилната индустрия, топлоизолации и доста други артикули, създавани от рециклиран текстил. "



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР